Tradilinnut

Kaustisen omat lapsirakkaat satakielet viihdyttävät lastenteltalla jokaisena päivänä.

Svjata Vatra

Lauantai 12.7. Kallioklubi klo 19.30. Viron kysytyimpiin kuuluva yhtye kipinöivällä klubikeikalla!

Kardemimmit

Neljän naisen yhtye yhdistää muinaisen kanteleen soinnin kauniin seesteiseen laulantaan. Iholla-sali la 12.7. klo 17.30 

Hoven Droven

Hoven Droven yhdistää perinteiset viulupelimannien soitot raskaaseen rockpoljentoon säröineen, rumpuineen. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen viisikko palasi lauteille vuonna 2010 energisempinä ja hehkuvampina kuin koskaan. Keskipohjanmaa-areena la 12.7. klo 23.30.

Etran Finatawa

Nomadien hypnoottisia rytmejä Shaelin savanneilta. Nigeriläinen palkittu maailmanmusiikkikokoonpano Keskipohjanmaa-areenallala 12.7. klo 22

Kaustisen kävijämäärä kasvoi

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kävijämäärä kasvoi entisestään sekä myytyjen lippujen että kokonaiskäyntimäärän osalta. Pääsylippuja myytiin kaikkiaan 14 569 kpl (v. 2013 13 829 kpl ja 2012 13 730 kpl) ja kokonaiskäyntimäärä oli 38 292 (v. 2013 34 500 ja 2012 29 300). Kokonaiskäyntimäärään vaikutti osaltaan kasvanut pelimannien määrä (3400; v. 2013 3080) sekä ilmaiskonserttien suuri määrä.

Juhlatuotannosta vastaavalle Pro Kaustinen ry:lle luvut ovat varsin ilahduttavaa luettavaa. Erityistä iloa aiheuttaa se, että kävijöitä riitti tasaisesti jokaiselle päivälle.

”Meitä helli koko viikon lämmin sää, jokaisen tapahtumanjärjestäjän unelma”, toteaa kansanmusiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sini Keränen. ”Pelkästään hyvää säätä ei kuitenkaan voi tästä onnistumisesta kehua, vaan suurin kiitos kuuluu festivaalitiimille, joka teki jälleen kerran uskomattoman hienoa työtä ja todella upean ohjelmasisällön. Toiminnanjohtajaa ei juuri alkuviikon jälkeen tarvittu, kun kaikki järjestelyt pelasivat niin hienosti!” nauraa Keränen.

Festivaalin ilmaistilaisuuksien määrä kasvoi myös Kaustinen käy kylään -kierrosten merkeissä, kun festivaali jalkautui ympäri Kaustista. Lisäksi uusi esiintymislava Sopukka sijaitsi festivaalipuiston ulkopuolella ja keräsi varsin mukavasti yleisöä. Ilmaistilaisuuksissa vieraili n. 5500 kävijää (v. 2013 5000 ja 2012 2000).

Erityiskiitosta juhlilla saatiin monipuolisesta ja laadukkaasta ohjelmasta, aurinkoisesta asiakaspalvelusta, festivaalialueen siisteydestä, festivaalibussista Kokkola-Kaustinen-välillä sekä tasokkaasta ohjelmasta lapsiperheille.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 6.–12.7.2015.

Vuoden ulkokaustislainen on Timo-Jaakko Virkkala

Kaustisen kunta on valinnut vuodesta 2001 lähtien vuoden ulkokaustislaisen. Vuoden ulkokaustislainen on Kaustisella syntynyt ja muualle muuttanut henkilö, joka toiminnallaan on vaikuttanut Kaustisen kehitykseen, näkyvyyteen ja myönteiseen kuntakuvaan.

Vuoden ulkokaustislainen 2014 on Timo-Jaakko Virkkala. Hän syntyi Kaustisella vuonna 1943, on tunnetuimpia Kaustisen Pohjan-Veikkojen urheilijoita ja 1960-luvun Suomen parhaita pikajuoksijoita. Hän saavutti urheilu-urallaan useita SM-mitaleita ja maaotteluvoittoja. Timo-Jaakkoa on kuvattu luonteeltaan erittäin avoimeksi ja positiiviseksi ja urheilijana määrätietoiseksi, tavoitteet korkealle asettaneeksi kilpailijaksi. Työuransa Virkkala on tehnyt opettajana Kälviällä.

Yleisurheilusaavutusten lisäksi Timo-Jaakko Virkkala on tehnyt hevosurheilua ja sitä kautta myös Kaustista tunnetuksi toimimalla aktiivisena ravitoimittajana vuosikymmenien ajan. Timo-Jaakon laaja tilasto-, valokuva- ja muu arkistomateriaali on nykyään sijoitettuna Kaustisen raviradalle.

Valinta julkistetaan torstaina 10.heinäkuuta Jylhän kyläsoiton yhteydessä.

JAMIPOLKKAKILPAILUN VOITTAJAKSI MINNA TORPPA!

 

Perinnearkku ry:n järjestämä polkkasävellyskilpailun tarkoituksena oli juhlistaa meneillään olevaa polkan teemavuotta ja löytää uusia polkkasävellyksiä, jotka hengeltään sopisivat erityisen hyvin jameissa soitettaviksi – uusia suomalaisia “jamiklassikoita”, jotka olisivat tarttuvia ja helposti soitettavia ja omaksuttavia.

Tulokset:

1. Minna Torppa sävellyksellä ”Heinäkuu”
2. Teija Niku sävellyksellä ”Ilon kautta”
3. Anna Kattainen ja Elli Marjanen sävellyksellä ”Rapid polka - Kosken polkka”

Yleisöäänestyksessä yleisön suosikiksi nousi Teija Nikun Ilon kautta. Muut finaaliin valitut polkat olivat Satu Lankisen säveltämä ”Kilpapolkka”, Mirva Tarvaisen ”Ynselmi on hyvä” ja Leija Lautamajan säveltämä ”Ei mikään muniinpuhaltelupolkka. Kilpailu käytiin nimimerkein.

Kilpailuraati: Sirkka Halonen, Antti Paalanen, Ian Stephenson sekä Ritva Talvitie. Loppukilpailun yhteydessä suoritettiin yleisöäänestys, ja kilpailu ratkesi sekä annettujen tuomariäänten että yleisöäänestyksen tuloksen perusteella.

 

 

Facebook

Youtube

Twitter

Spotify soittolista