Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.  

Jamipolkan sävellyskilpailu

Perinnearkku juhlistaa polkan teemavuotta jamipolkkien sävellyskilpailulla!
 
Perinnearkku ry järjestää vuonna 2014 polkkasävellyskilpailun. Kilpailun tavoitteena on löytää uusia kotimaisia polkkasävellyksiä, jotka sopisivat erityisen hyvin jameissa soitettavaksi. Kilpailuaika on 4.3.2014 – 2.5.2014. Kilpailun tuomareina toimivat Sirkka Halonen, Antti Paalanen, Ian Stephenson (UK) sekä Ritva Talvitie. Jamipolkkakilpailun voittajat julkistetaan Kaustinen Folk Music Festivalilla järjestettävässä loppukilpailussa heinäkuussa 2014.
 
Kilpailu on järjestyksessä kolmas Perinnearkku ry:n järjestämistä sävellyskilpailuista. Vuonna 2011 kilpailun teemana olipolska ja vuonna 2013 kisattiin sottiisien sävellyksessä. Kilpailijoiden määrä on noussut jatkuvasti. Sottiisikisaan osallistui liki 40 sävellystä.
 
KILPAILUN SÄÄNNÖT
 
1§ Perinnearkku ry järjestää polkkasävellyskilpailun. Kilpailu julistetaan avatuksi 4.3.2014, ja kilpailuaika päättyy 2.5.2014.
 
2§ Kilpailuun haetaan polkkasävellyksiä, jotka hengeltään sopisivat erityisen hyvin jameissa soitettaviksi. Tavoitteena on löytää uusia “jamiklassikoita”, jotka olisivat tarttuvia ja helposti soitettavia ja omaksuttavia.
 
3§ Kilpailussa on yksi sarja. Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville henkilöille. Kilpailun raadin jäsenet, Perinnearkku ry:n hallituksen jäsenet tai kilpailutoimitsijat eivät voi osallistua kilpailuun.
 
4§ Sävellysten tulee olla ennen julkaisemattomia eikä niitä saa julkistaa eikä julkisesti esittää ennen loppukilpailua muiden kuin kilpailun järjestäjän toimesta. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden jättää sävellyksen pois kilpailusta, mikäli se muistuttaa liikaa jotakin aiemmin julkaistua tai tallennettua kappaletta.
 
5§ Säveltäjä voi osallistua kilpailuun yhdellä teoksella. Teoksen tekijöiden lukumäärää ei ole rajoitettu.
 
6§ Voittaneen sävellyksen tekijä saa yhteensä 800 euron palkinnon, II palkinto on 500 euroa ja III palkinto on 150 euroa.
 
7§ Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden nauhoittaa kilpailuun osallistuvat sävelmät raatia varten äänitteelle sekä sovittaa loppukilpailuun päässeet sävelmät pelimanniyhtyeelle loppukilpailukonserttia varten. Äänitteitä ei käytetä muuhun tarkoitukseen.
 
8§ Kilpailuun osallistutaan nuoteille merkityllä sävelmällä. Nuotti voi olla käsin tai nuotinnosohjelmalla kirjoitettu. Mukaan saa liittää sointumerkit ja/tai stemmoja tai muita esitysohjeita. Äänitteitä ei hyväksytä mukaan kilpailuun. Kaikki kilpailusävelmät äänitetään kilpailuorganisaation toimesta (ks. 7§) kilpailuraatia varten tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
 
9§ Kilpailuraati valitsee äänitteiden perusteella loppukilpailuun 5-6 sävellystä, jotka esitetään loppukilpailussa Kaustinen Folk Music Festivalilla heinäkuussa 2014. Loppukilpailun tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Loppukilpailun yhteydessä suoritetaan yleisöäänestys. Kilpailun voittaja valitaan raadin ensimmäisessä vaiheessa antamien pisteiden ja yleisöäänestyksen tuloksen perusteella. Loppukilpailukappaleiden säveltäjät julkistetaan tulosten julistamisen yhteydessä. Kilpailuun osallistuneita sävelmiä voidaan mahdollisesti esittää myös muissa yhteyksissä festivaalilla loppukilpailun jälkeen.
 
10§ Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Nimimerkki kirjoitetaan selkeästi jokaiseen nuottisivuun. Mukaan on liitettävä suljettu kirjekuori jonka päälle on kirjoitettu osallistujan nimimerkki ja kappaleen nimi, ja jonka sisältä löytyvät kappaleen nimi, tekijän nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Kilpailusalaisuuden säilyttämiseksi kappaleiden säveltäjät julkistetaan vasta palkintojen jaon yhteydessä. Mikäli kilpailusalaisuutta rikotaan ennen loppukilpailua tai sen aikana, voi järjestäjä jättää sävellyksen pois kilpailusta.
 
11§ Nimimerkillä varustetut sävellykset on lähetettävä viimeistään 2.5.2014 postileimalla varustetussa, suljetussa kirjekuoressa osoitteella: Perinnearkku ry c/o Paula Susitaival, Ojantaustantie 2, 05800 Hyvinkää. Järjestäjä ei palauta kilpailumateriaalia.
 
12§ Järjestäjä ilmoittaa loppukilpailuun valitsemisesta kaikille kilpailuun osallistuneille kirjallisesti (sähköpostitse tai kirjeitse) 27.6.2014 mennessä.
 
13§ Lisätietoja kilpailusta sivulta www.perinnearkku.net. Kilpailuun liittyvät kysymykset voi osoittaa Paula Susitaipaleelle, psusitai(at)gmail.com.

Festivaalibussi Kokkolan ja Kaustisen välille

Kesän 2014 Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ajan Kokkola-Kaustinen-väliä matkaa festivaalibussi. Päivittäiset festivaalibussin vuorot täydentävät perusvuoroja lisäten liikennöinnin määrää merkittävästi. Viikonlopulle on varattu myös ylimääräisiä yövuoroja.

Bussilinjan järjestää Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kanssa yhteistyössä viisi kokkolalaistahoa: Best Western Hotel Kokkola, Hotel Seurahuone, Original Sokos Hotel Kaarle, Kokkola-Camping ja Kokkolan Matkailu Oy. Festivaalibussilla tavoitellaan lisää festivaalivieraita lähialueilta sekä laajennetaan Kaustisen varsin rajallista majoituskapasiteettia Kokkolan suuntaan. Yhteistyöhotellien asukkaille festivaalibussi on maksuton. Muille matkustajille se kustantaa viisi euroa suuntaansa.

- Majoitusliiketoimintaa järjestävät tahot ovat yhteistyökumppaneiksi luonnollinen ja mieluisa valinta. Toivomme että tämän yhteistyön myötä saamme sekä hotelleille että kansanmusiikkijuhlille uusia vieraita, toteaa Pro Kaustinen ry:n tuotantokoordinaattori, itsekin Kokkolassa asuva Juha Järvinen.

- Koko Pro Kaustinen ry:n historian ajan olemme painottaneet, että meille asiakaspalaute ja siihen vastaaminen ovat olennainen osa festivaalikokemuksen kehittämistä. Bussia Kaustisen ja Kokkolan välille on toivottu pitkään ja hartaasti. Sopivien yhteistyökumppanien löytymisen myötä pystymmekin nyt vastaamaan kerralla peräti kahteen haasteeseen: kuljetus ja majoitus, iloitsee Pro Kaustisen toiminnanjohtaja Sini Keränen.

Festivaalibussin aikataulut on suunniteltu huomioimaan myös kauempaa saapuvien festivaalivieraiden kulkuyhteydet: vuorot on sijoiteltu sopimaan yksiin junaliikenteen kanssa sekä saapuvien että lähtevien junien osalta. Festivaalibussi ajaa myös Kaustisella ja Vetelissä lyheympää reittiä. Bussin tarkemmat reitti- ja aikataulutiedot on julkaistu ja ne löytyvät osoitteesta http://www.kaustinen.net/info/331

Keskipohjanmaa ja kansanmusiikkijuhlat laajassa yhteistyössä

KESKI-POHJANMAAN KIRJAPAINO JA KAUSTISEN KANSANMUSIIKKIJUHLAT LAAJASSA YHTEISTYÖSSÄ

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino on kolmatta vuotta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien pääyhteistyökumppani. Kansanmusiikkijuhlat näkyy Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj -konsernin lehdissä laajemman ilmoittelun merkeissä. Yhteistyöhön liittyy Keskipohjanmaan julkaisema Kaustinen Folk Music Festival -liite heinäkuun alussa.

-Yhteistyösopimuksen jatkuminen maakunnan mediatalon kanssa on meille varsin merkittävää. Sopimuksen tuoman paikallisnäkyvyyden myötä saamme luontevasti yhteyden lähialueisiin. Festivaali on koko maakunnan yhteinen juhla, iloitsee Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Sini Keränen.

-Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla on pitkät perinteet maakunnallisessa kulttuurielämässä ja haluamme olla osaltamme mukana varmistamassa tapahtuman jatkuvuutta. Kaustisen viikko osoittaa jälleen miten laajapohjaista ja korkeatasoista musiikkiosaamista Keski-Pohjanmaalta löytyy. Toivomme, että mahdollisimman moni huomaa tämän ensi kesänäkin ja saa tapahtumasta positiivista energiaa arkielämän haasteisiin, julkaisuliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa sanoo.

Festivaaleilla kumppanuus näkyy tuttuun tapaan erityisesti päälavan eli Keskipohjanmaa-areenan nimessä. Festivaaliviikon perjantai 11.7. on Keskipohjanmaa-lehden nimikkopäivä. Perjantain päivälipusta myönnetään porttimyynnissä KP-etukortilla neljän euron alennus.

 

Facebook

Youtube

Twitter

Spotify soittolista