Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.

Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään ensi kesänä 7.-13.7.2014.  

Keskipohjanmaa ja kansanmusiikkijuhlat laajassa yhteistyössä

KESKI-POHJANMAAN KIRJAPAINO JA KAUSTISEN KANSANMUSIIKKIJUHLAT LAAJASSA YHTEISTYÖSSÄ

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino on kolmatta vuotta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien pääyhteistyökumppani. Kansanmusiikkijuhlat näkyy Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj -konsernin lehdissä laajemman ilmoittelun merkeissä. Yhteistyöhön liittyy Keskipohjanmaan julkaisema Kaustinen Folk Music Festival -liite heinäkuun alussa.

-Yhteistyösopimuksen jatkuminen maakunnan mediatalon kanssa on meille varsin merkittävää. Sopimuksen tuoman paikallisnäkyvyyden myötä saamme luontevasti yhteyden lähialueisiin. Festivaali on koko maakunnan yhteinen juhla, iloitsee Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Sini Keränen.

-Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla on pitkät perinteet maakunnallisessa kulttuurielämässä ja haluamme olla osaltamme mukana varmistamassa tapahtuman jatkuvuutta. Kaustisen viikko osoittaa jälleen miten laajapohjaista ja korkeatasoista musiikkiosaamista Keski-Pohjanmaalta löytyy. Toivomme, että mahdollisimman moni huomaa tämän ensi kesänäkin ja saa tapahtumasta positiivista energiaa arkielämän haasteisiin, julkaisuliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa sanoo.

Festivaaleilla kumppanuus näkyy tuttuun tapaan erityisesti päälavan eli Keskipohjanmaa-areenan nimessä. Festivaaliviikon perjantai 11.7. on Keskipohjanmaa-lehden nimikkopäivä. Perjantain päivälipusta myönnetään porttimyynnissä KP-etukortilla neljän euron alennus.

 

Lauri Viitaa ja Veikko Huovista Kai Lehtisen ja Heikki Rantasen tulkitsemina

KAIRAN KULKIJAT – Kai Lehtinen & Heikki Rantanen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla la 12.7.2014!

Näyttelijä, ohjaaja Kai Lehtinen on yhdessä näyttelijä Heikki Rantasen kanssa valmistanut esityksen Kairan Kulkijat. Esitys kumpuaa Lauri Viidan ja Veikko Huovisen teksteistä yhdistettynä tämän päivän arkirealismiin. Musiikki täydentää esitystä; Kairan Kulkijoiden herkkää sielunmaisemaa avataan kitaralla säestettynä mm. Junnu Vainion ja Juice Leskisen kautta.

Luvassa on puolentoista tunnin mittainen matka, jossa tutkiskellaan maailman menoa Veikko Huovisen lämpimän huumorin kautta. Lauri Viidan tekstein Lehtinen näyttäytyy vakavana pohdiskelijana ja seuravaassa hetkessä on naurun ja hersyvän elämänilon aika. Kairan Kulkijat on samalla Kai Lehtisen ja Heikki Rantasen 25 vuotta hurlumheitä -juhlakiertue.

Veikko Huovisen kirjoittama Havukka-ahon ajattelija sai ensi-illan elokuvateattereissa 2010. Elokuvan on nähnyt yli 250 000 katsojaa. Syksyllä 2013 Ylellä esitetty 3-osainen televisioversio keräsi noin kaksi miljoonaa katsojaa. Elokuvan pääroolissa Konsta Pylkkäsenä nähtiin Kai Lehtinen.

 

kairan kulkijat 640x480

Konsta Jylhä -kilpailu ensi kesänä laulajille

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla järjestetään ensi kesänä valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu viidennen kerran. Puolipyöreän juhlavuoden kunniaksi kilpailu tekee irtioton aiempien vuosien käytäntöihin. Soitinmusiikin sijaan vuoden 2014 kilpailu on suunnattu kansanlaulajille ja siinä on kaksi sarjaa: perinne ja vapaa. Kumpikin sarja on yleinen, ikärajoituksia ei ole.

Tuomariston puheenjohtaja Hannu Sahan sanoin tämän vuoden kilpailuissa halutaan nostaa esille sekä perinteisen että perinnettä uudistavan laulun voimaa.

-Toivomme runsasta osanottoa eri puolilta Suomea. Kilpailuun odotetaan niin ammattilaisia, sellaiseksi opiskelevia kuin muitakin rahvaan laulajia.

Kilpailu on kansallinen, se on tarkoitettu Suomessa asuville laulajille ja muusikoille. Näytetallenne tulee lähettää huhtikuun 15. päivään mennessä Kansanmusiikki-instituuttiin. Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa ja sen säännöt löytyvät osoitteesta www.pelimannitalo.fi

Lisätietoja:

Matti Hakamäki
johtaja
Kansanmusiikki-instituutti
+358 358 8921
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Facebook

Youtube

Twitter

Spotify soittolista