Olena Uutai (SA-RU)

Siperian shamaanitar säväytti viime vuonna Britannian Talent-kisan semifinalistina ja tuo nyt maagisen show’nsa Kaustiselle!  Hypnotisoiva munniharppu kuljettaa kuulijan keskelle kauniin karua Siperiaa, johon Olena maalaa elävän, villin luonnon virtuoottisella äänellään.  EDM:n ja kurkkulaulun häkellyttävä yhdistelmä on jotain, mitä ei joka päivä koe!
To 11.7. klo 23.00 Kallioklubi, bilekeikka elektronisilla taustoilla
Pe 12.0. klo 16.30 Kaustinen-sali, akustinen konsertti

Orivesi All Stars – Pispalan Sottiisin juhlatanssit

Suomen suurin pelimanniorkesteri kerääntyy monisatapäisenä jälleen yhteen ja tanssittaa festivaalikansan pyörryksiin keskiyön viimeisissä tansseissa. Ennen yötansseja juhlavuottaan valmisteleva Pispalan Sottiisi valjastaa kansan paritanssin saloihin, joten partneri mukaan ja menoksi!
Pe 12.7. klo 00.00 Keskipohjanmaa-areena

Pelimannit Framilla – Ritva Talvitie ja Raimo Nummela

Konserttisarjan pelimannit ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, joille musiikki on elämäntapa. Tänä vuonna tutustutaan kansanmusiikin ammattiyhtye Tallarista juuri eläkkeelle siirtyneeseen viulisti Ritva ”Ritu” Talvitiehen ja vuosikymmeniä eri yhtyeissä ja kansanmusiikkipiireissä vaikuttaneeseen haitaristiin Raimo Nummelaan. Kummankin omassa konsertissa kuullaan kappaleita Ritun ja Raimon elämänmittaisen musiikkimatkan varrelta, kummankin parhaat ja monikymmenvuotiset soittoystävät ja yhtyeet seuranaan. Näiden pelimannien musiikillinen punainen pirtanauha yhdistää kymmeniä yhtyeitä, satoja muusikoita ja pelimanneja, opettajia, mestareita ja kisällejä. Jos et vielä tunne heitä, nyt on korkea aika tutustua maan mainioimpiin eturivin pelimanneihin.
Ti 9.7. klo 17.30 Raimo Nummela, Pelimannitalo
La 13.7. klo 11.30 Ritva Talvitie, Pelimannitalo

Piia Kleemola & Petri Hakala duo

Pitkäaikaiset folk-konkarit soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä, vahvasti improvisoiden. Viulun ja kielisoitinten täydellisessä yhteensulautumassa kuuluvat monenlaiset vaikutteet ja arkistoilta tarkoin valitut kappaleet ovat saaneet uusia, raikkaita tulkintoja.
Ma 8.7. klo 00.00 Pelimannitalo

Piia Kleemola & Tea Polso: RindaNickola

RindaNickola-konsertissa kuullaan eteläpohjalaista kansanmusiikkia 1700-luvulta kiehtovalla soitinyhdistelmällä. Perinteisen pelimannisoittimen, viulun, ohella barokkimusiikkiin kuuluva cembalo taipuu luontevasti polskarytmien säestykseen.
Ke 10.7. klo 15.15 Iholla-sali

Peltolan pojat

viettää 20-vuotisjuhliaan “vestivaalilla”. Peltolan poikien ohjelmiston runko koostuu tutuista tanssikappaleista: valsseista, tangoista, foxeista ja humpasta. Suositun ja vaikuttavan kaustislaisen tanssiyhtyeen riveissä soittaa kaksi mestaripelimannia.
Ma 8.7. klo 20.45 Juhlapiha
Ke 10.7. klo 21.15 Kestikievari
La 13.7. klo 20.00 Juhlapiha

Primitiivisen Musiikin Orkesteri PRIMO

Primo erikoistui 40 vuotta sitten ensimmäisenä suomalaisena ryhmänä muinaissuomalaisiin ja vanhoihin suomalais-karjalaisiin soittimiin sekä kalevalaiseen musiikkiin. Yhtyeen muodostavat alan keskeiset tutkijagurut, tohtorit Heikki Laitinen, Rauno Nieminen ja Hannu Saha. Mukana myös juhlavuosivieraita. Tervetuloa aikamatkalle tuhannen vuoden taakse!
To 11.7. klo 20.30 Iholla-sali
Pe 12.7. klo 22.45 Pelimannitalo

Raakku

Huhdasjärvellä asuvien tai muuten viihtyvien iloisten ihmisten muodostama nykykansanmusiikkiyhtye. Vuonna 2015 perustetussa yhtyeessä soittavat rinta rinnan kylän ammatti- ja harrastajamuusikot, lapsista aikuisiin. Omia sävellyksiä ja lauluja sisältävä esikoisalbumi Raakku julkaistiin vuonna 2018. Musiikillisia aarteita ammennetaan myös lähiseudulta ja kansanperinteestä.

Ma 8.7. klo 18.30 Kestikievari
Ti 9.7. klo 16.00 Juhlapiha
Ke 10.7. klo 16.00 Wiljami

Rajaton

on suomalaisen vokaalimusiikin kirkkainta kärkeä. Kuuden huippuammattilaisen muodostaman a cappella -sekstetin soundi soljuu niin vapaana ja yhtenäisenä, että kuulija tuntee leijuvansa ääniaaltojen vietävänä. Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Yhtye on myynyt Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä; maailmanlaajuisesti Rajattoman yhteenlaskettu levymyynti ylittää 400 000 kappaletta. Rajattoman ohjelmisto on suurimmalta osin yhtyeelle sävellettyä ja sovitettua, mikä tekee Rajattomasta uniikin musiikillisen elämyksen.
To 11.7. klo 19.30 Keskipohjanmaa-areena

Rosstan (RU)

Vuonna 1990 perustettu folklore-ensemble Rosstan, saapuu esiintymään Venäjältä, Länsi-Siperian Tjumenista. Ryhmän laaja perinneohjelmisto tyypillisine siperialaisine pukuineen sisältää erilaisia rituaaleja, laululeikkejä, laulua ja tanssia. Rosstan on esiintynyt laajasti niin Euroopassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ma 8.7. klo 19.30 Keskipohjanmaa-areena
Ti 9.7. klo 20.00 Keskipohjanmaa-areena
Ke 10.7. klo 13.00 Keskipohjanmaa-areena, klo 21.00 Kaustinen-sali
Pe 12.7. klo 10.00 Keskipohjanmaa-areena, klo 14.30 Juhlapiha

Ruth Dornfeld & Timo Alakotila (US/FI)

Ruthie Dornfeld on seattlelainen kansanmuusikko, jonka hallussa on kansan- ja tanssimusiikin lajit aina skandinaavisesta pelimannimusiikista itäeurooppalaiseen viulutraditioon ja Amerikan old-timestä tangoon. Dornfeld on esiintynyt ja opettanut niin Yhdysvalloissa kuin Skandinaviassakin 40 vuoden ajan. Pitkän linjan ansioituneet muusikot Dornfeld ja Alakotila löysivät yhteisen sävelen jamisoitossa muutama vuosi sitten. Duon konserteissa juhlistetaan tuoretta debyyttialbumia.
Ti 9.7. klo 15.00 Iholla-sali
To 11.7. klo 16.15 Mondo

¡RÅ!

Laulaja Anna Fältin ja tanssija Pia Pohjakallion taiteellinen laboratorio tutkii ennakkoluulottomasti kalevalaisen lauluperinteen ja flamencotanssin kohtaamista. Korkokenkien kopinassa suomalais-ugrilaiset loitsut ja runolaulut luotaavat erilaisia naiskuvia.
Ti 9.7. klo 18.00 Iholla-sali

Räyhäytys

Energinen trio, joka käy musiikillista keskustelua niin kuiskaillen kuin räyhäten. Yhtyeen musiikki pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, joka nivoutuu yhteen sävellettyjen ”piippulaulujen” kanssa. Trion soitossa on vaikutteita mm. skandinaavisesta kansanmusiikista sekä free jazzista.
Pe 12.7. klo 20.00 Viinitupa
La 13.7. klo 21.30 Wiljami

Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys

Yli puoli miljoonaa albumia urallaan myynyt Edelmann nousee lavalle räiskyvää rytmiikkaa ja kaihoisaa tunteiden paloa tarjoavan modernin mustalaismusiikin yhtyeen kanssa.
Pe 12.7. klo 20.00 Keskipohjanmaa-areena

SANS (UK/FI/AM)

Yhtyeen taival alkoi Kaustisen festivaaleilla vuonna 2011 ja upea kokoonpano palaa viimein synnyin sijoilleen. Kuultavissa on riipaisevaa lumovoimaa Skotlannista, Armeniasta ja Karjalasta. Yhtyeen uusin levy Kulku on singahtanut musiikkilistojen kärkisijoille, saanut ylistävät arvostelut ympäri maailmaa ja palkittiin Suomessa Etno-Emmalla tänä vuonna. SANSin ainutlaatuisen ja dramaattisen saundin muodostavat brittiläinen multi-instrumentalisti Andrew Crownshaw, armenialainen duduk-huilun mestari Tigran Aleksanyan, multi-instrumentalisti ja lehdykkäsoitinten taitaja Ian Blake sekä karismaattisesta äänestään tunnettu laulaja Sanna Kurki-Suonio. Kurki-Suonion tytär Erika Hammarberg kutsuttiin ensin vierailijaksi uudelle albumille, mutta lumosi upealla äänellään ja kanteleensoitollaan kaikki niin, että hän jäi yhtyeen pysyväksi jäseneksi.
To 11.7. klo 18.30 Mondo
Pe 12.7. klo 19.00 Kallioklubi

Siba Folk Big Band feat. Tanssiteatteri Kamala

Etno-Emmalla palkittu, 40-henkinen Siba Folk Big Band soi isosti! Kansanmusiikin superorkesteri sai alkunsa Petri Praudan koottua yhteen kansanmusiikin opiskelijat ja opettajat. Tutumpien perinnesoitinten joukossa soi myös vanhakantaisempia instrumentteja, kuten jouhikkoja, munniharppuja ja mänkereitä. Laulajat puhaltavat hengen perinnettä vaalivaan ohjelmistoon orkesterin nostaessa vaikuttavuudessaan tunnelman kattoon. Railakkaan jättikokoonpanon mukana nähdään myös ensiaskeleet yhteistyöstä tuoreen, taitavan ja mielenkiintoisen Tanssiteatteri Kamalan kanssa.
La 13.7. klo 23.30 Keskipohjanmaa-areena

Signmark

Maailmalla huomiota herättänyt viittomakielinen artisti esiintyy Kaustisen yleisölle Tunne musiikki! -teemapäivän huipentumana. Tasa-arvon ja saavutettavuuden erityisasiantuntija ja hiphop-artisti tuo mielenkiintoisen näkökulman musiikin tekemisen mahdollisuuksiin esiintyen sekä viittomakielellä että englanniksi.
Ke 10.7. klo 18.45 Mondo

Stella Polaris goes Kaustinen

Suomen legendaarisimman improvisaatioteatterin musiikkipitoinen show. Stella Polariksen kokeneelta esiintyjäkaartilta ei intohimoa, osaamista tai luovuutta puutu. Nämä karismaattiset improvisaattorit taitavat naurattamisen. Esiintymässä näyttelijät Sari Siikander, Mikko “Kaustisen oma poika” Penttilä, Miiko Toiviainen, Antti Laukkarinen sekä muusikot Hannu Risku, Jouni Kannisto ja Topi Korhonen.
La 13.7. klo 19.15 Keskipohjanmaa-areena

Sun rakkautes tähden

Tanssillinen teatteriteos, jossa sota-ajan kirjeet heräävät eloon. Kansantanssin ja -musiikin kuljettamassa teoksessa kytee tulevaisuuden toivo sekä rakkaus, joka elää Maija ja Arvin sota-aikaisen kirjeenvaihdon välityksellä, piirtäen ajankuvan epävarmasta maailmasta vuosina 1943-1945. Anna Myllylä on dramatisoinut nivalalaisten isovanhempiensa, Maija ja Arvi Ruuttusen autenttisen kirjeenvaihdon ainutlaatuiseksi, koskettavaksi kokonaisuudeksi. Koreografiasta vastaa Hanna Poikela, musiikista Erja Mesimäki ja Olli Seikkula.
To 11.7. klo 20.30 Kaustinen-sali
Pe 12.7. klo 14.30 Kaustinen-sali

Százlábú Folk Dance Ensemble (RO)

Százlábú Folk Dance Ensemble tulee Romanian Transilvaniasta ja edustaa hyvin juhlien rytmiteemaa, tarkoittaahan ryhmän nimi suomeksi tuhatjalkaista. Tämän taitavan 26 nuoren tanssijan ryhmän spesialiteettina ovat Transilvanian tuliset ja rytmiset mustalaistanssit sekä muut Transilvanian alueen tanssit. Suosittu ryhmä on vieraillut Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla viimeksi European Dance Caravan –projektin tiimoilta vuonna 2005.

Ma 8.7. klo 19.30 Keskipohjanmaa-areena
Ti 9.7. klo 20.00 Keskipohjanmaa-areena, klo 17.30 Kestikievari
Ke 10.7. klo 13.00 Keskipohjanmaa-areena, klo 21.00 Kaustinen-sali
Pe 12.7. klo 10.00 Keskipohjanmaa-areena, klo 14.15 Mondo, klo 16.00 Juhlapiha

Tallari ystävineen

Uudistunut Tallari ystävineen konsertoi läpi festivaaliviikon. Loiskis ja Tallari esittävät kokoperheen konsertissaan lasten- ja kansanmusiikin parhaita puolia riemukkaalla otteella. Marianne Maans ja Juulia Salonen vierailevat yhtyeessä suomenruotsalaisen perinteen äärellä. Jimmy Träskelinin kanssa tutustutaan amerikansuomalaisten siirtolaisten musiikkiperinteeseen Lähtölaulu-konsertissa ja Maija Pokela tähdittää Perhonjokilaakson kanteleperinteeseen pureutuvaa konserttia Lyhyeltä sivulta. Viikon huipentaa Tallarin uuden kokoonpanon virallinen ensiesiintyminen, jossa Katri Haukilahden ja Sampo Korvan rinnalle astuvat yhtyeen uudet jäsenet Esko Järvelä ja Arto Järvelä. Tallariin voi törmätä juhlilla myös lukuisilla pelimannikeikoilla ja yhteissoittotilaisuuksissa.

Ma 8.7. klo 17.30 Keskipohjanmaa-areena, avajaisjuhla
Ti 9.7. klo 17.00 Lastenteltta, Tallari ja Loiskis
Ke 10.7. klo 13.30 Iholla-sali, Tallari vieraanaan Marianne Maans & Juulia Salonen
To 11.7. klo 19.00 Kansantaiteenkeskuksen aula, Jimmy Träskelin & Tallari
Pe 12.7. klo 14.30 Pelimannitalo, Lyhyeltä sivulta: Maija Pokela ja Tallari
La 13.7. klo 18.15 Mondo

Tanhu Facka

EDM:n ja folk-melodioiden fuusio räjähtää tajuntaan elektronisen perkussion, kitaraefektien ja ohjelmoinnin törmäyksessä. Monipuoliset muusikot Roope Aarnio ja Oskari Lehtonen on nähty tahoillaan useiden eturivin kansanmusiikkiyhtyeiden (mm. Orkestar Bordurka, Okra Playground, Viitasen Piia) joukoissa. Nämä ennakkoluulottomat genreloikkarit eivät keinoja kaihda – ainakaan kun on kyse elektronisesta tanhumusiikista!
Pe 12.7. klo 21.00 Kallioklubi
La 13.7. klo 20.15 Mondo

T for Three

Muun muassa Timo Alakotilan sovittamat iskelmät takaavat aidon 50- ja 60-luvun tanssilavatunnelman taitavan yhtyeen käsissä. Luvassa nostalgiaa ja kauniita harmonioita.
Ma 8.7. klo 21.45 Keskipohjanmaa-areena
Ti 9.7. klo 22.30 Kestikievari

Teija Niku

on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta maisteriksi valmistunut harmonikansoittaja ja uuden kansanmusiikin säveltäjä. Niku on erikoistunut pohjoismaiseen ja balkanilaiseen kansanmusiikkiin, mutta hänen repertuaariinsa kuuluvat myös tango, ranskalainen musette ja harmonikkaklassikot, omia sävellyksiä unohtamatta. Teija Niku on julkaissut kaksi arvostelumenestykseksi noussutta soololevyä Finsko Pajdusko sekä Memento, jotka molemmat olivat mukana Helsingin Sanomien ”Vuoden levyt” -listalla ja ensiksi mainittu myös Vuoden Etnoalbumi Emma-ehdokkaana.
Pe 12.7. klo 16.00 Pelimannitalo
La 13.7. klo 14.00 Iholla-sali

Tsuumi Sound System

rantautuu vuosien tauon jälkeen taas Kaustiselle! Tsuumi Sound System on musiikillinen ilotulitus, jossa pohjoismainen kansanmusiikkiperinne fuusioituu nykykansanmusiikin tarttuvaan grooveen. Yli 20 eri maassa kiertänyt yhtye tunnetaan rajoja mm. jazz- ja rock vaikuttein rikkovasta tyylistään. Monipuolinen osaaminen ja virtuoottinen taidokkuus yhdistettynä energiseen esiintymiseen muodostaa Tsuumi Sound Systemin urbaanin folkin selkärangan.
Ke 10.7. klo 23.00 Kallioklubi

U-tena Kenya Dancers (KE)

U-tena Kenya Dancers on luova ja lahjakas 14 kenialaisen tanssijan ja laulajan akrobaattinen performanssiryhmä, jonka ohjelmisto koostuu perinteisistä, Maasain, Luhyan, Luon ja useiden muiden kenialaisten heimojen tansseista ja lauluista. Ryhmä on esiintynyt laajasti vuosien varrella niin Euroopassa, Amerikassa kuin Aasiassa.

Ma 8.7. klo 19.30 Keskipohjanmaa-areena
Ti 9.7. klo 15.00 Kestikievari, klo 20.00 Keskipohjanmaa-areena
Ke 10.7. klo 15.30 Juhlapiha, klo 21.00 Kaustinen-sali

Vanhanpiian pojat

Ikiaikainen Kaustisen vieras on varttunut 25 vuoden ikään! Juhlavuoden kunniaksi tarjolla  romantiikkaa, yllätysvieraita, suhdekiemuroita, draamaa sekä nopeita käänteitä. Folk Music Festival onnittelee!

Ke 10.7. klo 21.00 Pelimannitalon kahvio ja klo 23.15 Maunon makasiini
To 11.7. klo 23.15 Kestikievari
Pe 12.7. klo 17.15 Pelimannitalo

Varjakka String Band

on vuonna 2011 perustettu viljanmakuisen akustisen musiikin orkesteri. Yhtyeen jäsenet ovat viettäneet aikaansa tämän genren parissa jo vuosia. Varjakalle on tärkeää puisten soittimien lämpö, pohjoisen tarinat ja syvän etelän letkeä pulssi. Musiikki ammentaa voimansa Oulujoen suistosta, Limingan lakeuksilta ja Oulunsalon merenrantaniityiltä. Vauhtia on haettu ja haetaan amerikkalaisen perinteen sydänmailta koko matkan Varjakasta Virginiaan. Linjaksi valittiin alusta alkaen ”oma musiikki”.
Ke 10.7. klo 23.00 Mondo
To 11.7. klo 14.15 Kestikievari

Vesselil (DK) 

Viulun, alttoviulun ja sellon elegantti yhdistelmä saa pohjoismaiset tanssi- ja laulusävelmät soimaan lukuisissa väreissä improvisaatiota ja omaa tuotantoa unohtamatta. Riipaisevaa kauneutta, lämpöä, elämän iloja ja suruja – tanskalaistrion musiikki soi sävykkään herkästi ja tyylikkäästi.
Pe 12.7. klo 18.00 Iholla-sali
La 13.7. klo 16.00 Mondo

Vesterinen Yhtyeineen

Hurjaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen nähdään Kaustisella keväällä julkaistun Faaraoiden aika -nimeä kantavan kuudennen levynsä kanssa. Luvassa mielenkiintoinen yhdistelmä rock-bändin massiivisuutta ja modernia poppia. Sanoituksissaan yhtye käy kainostelematta rankkojenkin aiheiden äärelle, kuitenkin lohdullisella virityksellä
La 13.7. klo 21.15 Keskipohjanmaa-areena

Vildá

Kun Hildá Länsman ja Viivi Maria Saarenkylä kuulivat toistensa musisointia ensimmäisen kerran, syntyi siinä samassa ajatus kokeilla joikaamisen ja harmonikan yhdistämistä. Liekö ovat saamelaisten ikivanha laulumuoto, ja haitari – tuo suomalaisten perinteikäs soittopeli, niin eri maailmoista kotoisin, ettei niitä ole ennen keksitty pariksi laittaa? Duo Vildá yhdistää mystiset joiut, svengaavat rytmit ja improvisaation kiehtovalla tavalla. Onpa vaikutteita ammennettu niin nykypäivän popmusiikista kuin myös suomalaisesta kansanmusiikistakin. Syntyy ainutlaatuinen äänimaailma, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.
Pe 12.7. klo 23.15 Mondo
La 13.7. klo 22.15 Kallioklubi

Vilma & Sami

Tämä suomalais-ranskalais-tunisialainen maailmanmusiikkiduo kiertää ympäri maailmaa keräten lauluja ja tarinoita eri kulttuureista. Heidän tapaamiensa ihmisten koskettavat elämäntarinat, eksoottiset kielet ja kulttuurien eri värit yhdessä Vilman ja Samin upeasti yhteen soivien lauluäänten ja intiimin lavapreesensin kanssa kuljettavat kuulijan taianomaiselle matkalle ympäri maailman. Yhtye on perehtynyt erityisesti eurooppalaisiin ja etelä-amerikkalaisiin musiikkitraditioihin, mutta duon omat laulut syntyvät tien päällä: junassa, bussissa, kadulla, rautatieasemalla, vuoren huipulla tai metsäpolulla – aina matkalla jonnekin. Kaustisen konsertit päättävät yhtyeen kevätkiertueen, joka kiertää Etelä-Amerikan halki aina Etelä-Euroopan kautta Suomeen saakka.
Ke 10.7. klo 21.00 Pelimannitalo
To 11.7. klo 15.00 Iholla-sali

VIMMA

yhdistelee häpeilemättömän rohkeasti pohjoismaista kansanmusiikkia, poppia ja progressiivista rockia. Yhdeksän muusikkoa mahdollistavat harkitut sovitukselliset ratkaisut ja suuren soinnin, antaen kuitenkin tilaa herkälle tulkinnalle ja improvisaatiolle. Musiikillaan VIMMA käsittelee mm. luontosuhdetta, ilmastokriisiä ja erilaisuuden kokemuksia utopioita ja muita tulevaisuuskuvia rakentaen. VIMMA huokuu painavaa asiaa väliin höyhenellä hivellen, väliin massiivisella äänivallilla mahtaillen.
Ti 09.7. klo 21.15 Mondo
To 11.7. klo 18.30 Kallioklubi

VisualVoice

VisualVoice on saanut alkuunsa,kun viittomakielinen kuuro henkilö halusi toteuttaa unelmiaan. Yhdistettiin musiikki ja suomalainen viittomakieli, ja näin kaksi maailmaa yhdistyivät rakkaudesta musiikkiin. VisualVoicen esityksestä voivat nauttiakin niin kuulevat kuin kuurotkin. Esityksissä yleisö saa auditiivisen kokemuksen lisäksi moniulotteisen visuaalisen ja äänen kautta välittyvän tuntoaistikokemuksen, joka pohjautuu esitettävien kappaleiden tuotantotyyliin. Kokoonpano on vahvasti kielellisesti ja kulttuurillisesti viittomakielinen, vaikka porukka koostuu kuulevasta ja kuurosta maailmasta. Esityksissä laulujen tekstit saavat sekä perinteisen lauletun tulkinnan lisäksi upeat viittomakieliset tulkinnat.
Ke 10.7. klo 21.00 Mondo ja klo 22.45 Wiljami

Vuokko Hovatta Kolmisin

Riemastuttavassa kokonaisuudessa yhdistyvät akustinen ja omaleimaisen soundi, kolme erilaisista taustoista tulevaa muusikkoa sekä Riina Katajavuoren värikkäät, vivahteikkaat ja humoristisetkin tekstit. Ultra Brasta tunnetun Vuokko Hovatan laulu yhdistettynä Panu Savolaisen vibrafoniin sekä Atte Kilpeläisen alttoviuluun saavat aikaan erityisen ja lämpimän tunnelman.
Ti 9.7. klo 19.00 Mondo

Väsen (SE) 

Legendaarinen ruotsalainen akustinen trio, jonka leikkisä ja silti taiturimainen yhteissoitto näyttää ylittävän fysiikankin lait. Kolmen virtuoottisen muusikon, Olov Johanssonin nyckelharpa, Roger Tallrothin kitara ja Mikael Marinin alttoviulu muodostavat yhdessä yliluonnollisen olennon (väsen = olento). Väsenin musiikissa vaihtelee leikkisyys, ilo ja halu ilahduttaa kuulijaa jännittävillä uusilla sovituksilla vanhoista ja uusista melodioista, ja yhtyeen soitto onkin aina huippuun asti hiottu ja kuulijalle ainutlaatuinen kokemus. Rockin, jatsin, perinnemusiikin ja klassisen musiikin vaikutteet kietoutuvat yhteen muodostaen musiikkia, joka on äärimmäisen kaunista, mutta ei imelää. Soitossa on kuultavissa aina inspiraatio ja improvisaatio ja soundi on säilynyt tuoreen pirskahtelevana ja kesäillanraikkaana jo upeat 30 vuotta. Kaustisella juhlitaan Väsenin pitkää taivalta suomalaisten soittoystävien, yllätyksellisen ja historiallisen juhlakonsertin myötä. Tätä ei kannata jättää väliin!
Ke 10.7. klo 21.00 Kallioklubi
To 11.7. klo 21.45 Keskipohjanmaa-areena

Wasel & The Weasels

esittää amerikkalaisen Appalakkien vuoristoalueen vanhaa rootsmusiikkia luontevasti suomenkielellä, onnistuen säilyttämään alkuperäisten sanoitusten usein huvittavan naivistisen näkökulman elämään ja olemiseen. Kulkurielämä, tupakka, viina ja villit naiset voivat olla takuuvarmoja aiheita kaikkialla, siinä missä ylpeys, lankeemus, menetys ja kuolemakin. Irlantilais-skottilaisista lähteistä alkunsa saaneet bluesiin fuusioituneet renkuttavat rytmit tuottavat hypnoottisia ja humoristisia kuvaelmia karusta arjesta ja juhlasta. Wasel ja työmyyrät soittavat juhlilla koko viikon ja tunnelma on taatusti hulvaton!

Ma 8.7. klo 22.45 Pelimannitalo
La 13.7. klo 21.00 Maunon makasiini (Kaustinen Old Time Stomp)
Muut esiintymisajat julkaistaan käsiohjelman 2. painoksessa.

Wentus Blues Band

Wentus Blues Band on Suomen kansainvälisin bluesyhtye. Amerikkalaisten blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana tehdyt lukuisat menestyksekkäät Euroopankiertueet yhdistettynä yhtyeen omaan kunnianhimoon ovat hioneet Kokkolan blueslähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaa. Bändin edellinen, vuonna 2018 julkaisema Throwback -albumi sai erinomaista palautetta mm. USA:ssa ja Australiassa. Kaustisella Wentus tulee esittämään uusia sovituksia omista kappaleistaan vuosien varrelta yhdessä monilahjakkaan Arto Järvelän kanssa. Todella ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen keikka luvassa. Yhteistyössä KP konserni.
Pe 12.7. klo 17.30 Keskipohjanmaa-areena

Ånon Egeland & Mikael Marin: Sorpesoll (NO/SE) 

Sydämet alkavat soida eleganttien sovitusten luodessa intiimin dialogin hardangerviulun ja alttoviulun välille. Ånon Egelandin repertuaariin kuuluu skandinaavisen kansanmusiikin harvinaisempia helmiä ja hän on tehnyt yhteistyötä useiden pohjoismaisen kansanmusiikin kärkinimien, kuten Väsenistä tutun ruotsalaisen huippupelimanni Mikael Marinin kanssa.
Ti 9.7. klo 20.15 Wiljami
Ke 10.7. klo 14.15 Mondo

Yökatrilli

Kaustisen klassikko, legendaarinen yhteisöllisen tanssin jättiläinen, esi-isä ja -äiti, Yökatrilli, järjestyksessään jo 38. kerran! Nyt ensimmäistä kertaa Petri Kauppisen ohjauksessa, tietysti JPP:n tahtiin.
To 11.7. klo 00.00, Keskipohjanmaa-areena

Share