Kuva: Krista Järvelä

VirtuaaliKaustinen 13.–19.7.2020: ohjelmaa joka päivä kello 10 alkaen

Kaustinen Folk Music Festival toteutuu sittenkin yleisön suuresta toiveesta! Tapahtuman nimi on tänä kesänä VirtuaaliKaustinen ja tapahtumapaikka verkko, tarkempi osoite www.kaustinen2020.net.

Tarjoilemme 13.-19. heinäkuuta suoria lähetyksiä ja uusia videotallenteita joka päivä kello 10 alkaen. Aamuisin VirtuaaliKaustisen sivustolle nousee uusia nauhoitettuja ohjelmanumeroita, joiden tekemiseen ja lähettämiseen on kutsuttu kaikkia pelimanneja mukaan. Luvassa on myös työpajoja ja lastenohjelmaa joka päivälle.

Loppuviikosta nähdään kolme Kaustinen Live -konserttia suorana lähetyksenä Kaustinen-salista. Torstaina 16.7. lavalle nousee Konsta Jylhä -kilpailujen palkittuja esiintyjiä. Perjantaina 17.7. on luvassa eteläpohjalaista rytkettä, ja lauantaina 18.7. yleisön toivekonsertin toteuttaa legendaaristen Yökatrillien vetäjä JPP. Suorat lähetykset alkavat kello 19.

VirtuaaliKaustinen huipentuu suureen yhteissoittoon verkossa sunnuntaina 19.7. kello 14.

VirtuaaliKaustinen ma-su 13.-19.7.2020 osoitteessa www.kaustinen2020.net

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tiistaina 30.6.2020.

Iltavilli. Kuva: Veera Ailunka

Kuva: Teresa Nurmioja

Pienen kylän suuri juhla – tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille jälleen 12.-18.7.2021!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat (Kaustinen Folk Music Festival) on viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Perheystävällisille festivaaleille palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan, sillä Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Kaikki saavat soittaa, laulaa ja tanssia

Tämä on lupauksemme! Pienen kylän suuri juhla on musiikin ystävien, ammattilaisten ja harrastajien, kotimaisen ja kansainvälisen kansanmusiikin ja kansantanssin, satojen esiintymisten, työpajojen, puskasoittojen ja jamien vallaton yhdistelmä. Kaustisella kuulet kansanmusiikin ja -tanssin uusimmista tuulista ja voit perehtyä tässä ajassa elävään perinteeseen. Viikon ohjelma yllättää kerta toisensa jälkeen ja alueella soi aamusta pikkutunneille saakka.

Kulttuurinen tukikohta

Vuosikymmenten aikana festivaali on myös synnyttänyt ympärilleen vahvan kansanmusiikin alan osaamiskeskittymän, johon perusharrastustoiminnan ja pelimanniperinteen elävyyden lisäksi kuuluu mm. Suomen ainoa kansanmusiikin valtionosuusorkesteri Tallari, tutkimus-, tiedotus- ja palvelukeskus Kansanmusiikki-instituutti, Keski-Pohjanmaan konservatorion ja ammattikorkeakoulu Centrian ammattiopetus, kansanmusiikkikurssit ja -seminaarit, lasten näppäritoiminta ja kansantanssiharrastus.

Liikkuminen ja majoitus Kaustisella

Lähin juna-asema on Kokkolassa (45 km), josta kulkee bussien vakiovuoroja Kaustiselle. Kaustinen sijaitsee kantatie 63 ja valtatie 13:n risteyksessä.

Festivaaliviikolla oma Festivaalibussi kulkee sekä Kokkolan ja Kaustisen välillä että Kaustisen keskustan, kylien ja majoituspaikkojen välillä. Taksit palvelevat Kaustisen Pelimannitorilla, puh. 040 7080 490. (Huom! Numero on käytössä vain festivaaliviikon ajan!). Musiikkilukion infopisteeltä voit vuokrata komian festaripolkupyörän lyhyt­aikaiseen käyttöön (á 5 €).

Festivaaliorganisaatio ei järjestä yleisömajoitusta, tutustu alueen tarjontaan täällä!

Koiratkin ovat tervetulleita alueelle. Kuva: Risto Savolainen

Musiikkilukion portti. Kuva: Krista Järvelä

 

Share