Festivaaleilla on tarjolla erilaisia tehtäviä. Joissain tehtävissä aikaisemmasta kokemuksesta on hyötyä, mutta yleisesti ottaen kaikkiin työtehtäviin voi kuka tahansa hakea. Valitsemme mahdollisimman sopivat henkilöt tehtäviin hakemusten perusteella. Talkoolaisten tehtävät ovat luonteeltaan suorittavampia, ns. ”jokamiehentyötä”, joka ei edellytä erityistä ammattitaitoa tai pätevyyttä.

Taloustoimisto

Taloustoimistossa tarvitaan tarkkuutta ja näppäriä sormia! Sinulla on hyvä olla hieman kokemusta taloudesta ja rahan käsittelystä, mutta mikään matikkanero sinun ei tarvitse olla. Toivomme, että olet huolellinen ja jaksat tehdä myös pari yövuoroa oman tiimisi kanssa.

Siivous

Siivoojat vastaavat viihtyvyydestä ja asiakkaiden tyytyväisyydestä omalta osaltaan, siivoamalla sisä- ja ulkotiloja festivaalialueella. Työ on itsenäistä ja riittävän huolellista – leppoisalla asenteella ja tilannetajulla pärjäät hienosti. Työ tehdään tiimeissä ja se on vaihtelevaa.

Roudaus / rakennus

Jos festivaalin rakennusryhmän auttaminen kiinnostaa, tämä on sinun paikkasi. Kaikenlaista pientä korjattavaa tai viemistä löytyy aina festivaaliviikollakin ja apua tarvitaan monessa hommassa. Raksaryhmään sovit, mikäli vasara pysyy kädessäsi ja jaksat kantaa tavaroita.

Musiikkilukion portti. Kuva: Krista Järvelä

Lipunmyynti

Lipunmyyntiportti on ensimmäinen kontakti festivaalialueeseen, jossa kohtaamme ystävälliset ja iloiset lipunmyyjämme. Tunnelma kopissa on joskus tiivistä ja jonojen kasvaessa tarvitaan kieltä keskelle suuta. Saat lipunmyyntijärjestelmäämme hyvän perehdytyksen ja apunasi on muu tiimi ja vastaavat.

Artistiopastus ja -kuljetukset

Ohjelmatuotannon puolella työskentelevät oppaat auttavat esiintyjiämme ja hoitavat heidän kuljetuksiaan. Joskus autokeikka saattaa olla kauemmaskin. Ajokortti on hyvä olla tässä tehtävässä, mutta myös ihan paikallisoppaana pärjää.

Lavamanagerit

Pelimannilavamanagerit tulevat toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, ovat omatoimisia ja auttavaisia, saavat käyttää luovaa ongelmanratkaisukykyä, huolehtivat alueen pelimannilavoista ja takahuoneista, asentavat piuhoja, roudaavat vettä, soittimia ja äänentoistoa, auttavat esiintyjiä ja kuuntelevat äänenvoimakkuuden tasoja. Pelimannilavojen managereilta löytyy alueen tuntemus ja positiivinen asenne kaikkia työtehtäviä kohtaan. Työ on itsenäistä, vastuullista ja erittäin palkitsevaa.

Juontotehtävät

Festivaalilavoilla tarvitaan ohjelmasta kertovaa juontajaa. Oletko esiintymistaitoinen ja selkeäsanainen? Rakastatko salaa tai ihan avoimesti esilläoloa? Pienemmillä lavoilla juontaja valvoo myös soittoaikoja, että pysytään aikataulussa.

Esiintyjävastaanotto

Tuhannet pelimannit ja esiintyjät astelevat ensimmäisenä esiintyjien vastaanottoon jossa saavat ensikosketuksen festivaalin henkilökuntaan. Siellä työskentelee iloinen asiakaspalvelija, joka ei hätkähdä pulmatilanteita, ruuhkaa tai yllättäviä käänteitä. Hän on kielitaitoinen ja näppäräsorminen tietokoneen käyttäjä ja rannekkeiden kiinnittäjä. Hän saa vastata ensimmäisiin kysymyksiin ja ohjaa asiakkaita eteenpäin. Esiintyjien vastaanotto on positiivisen asiakaspalvelun ensimmäinen pysäkki, jossa tehdään työtä jopa laulellen.

Somistus / istutukset

Kauniit kukat ja luovat somistukset ovat festivaalivieraiden ilonaihe, ja viikon aikana tarvitaan ihmisiä pitämään esimerkiksi kukkaistutuksia kunnossa. Somistustiimillä on kaikenlaisia luovia ideoita, ja sovitkin tiimiin, mikäli nautit esteettisestä ympäristöstä.

Lasten puuhateltta

Lasten Kaustinen tarjoaa lapsille omaa ohjelmaa ja puuhateltassa tehdään erilaisia kädentöitä. Jos pidät lasten kanssa työskentelystä ja käsillä tekemisestä, tervetuloa mukaan tiimiin!

Markkinointi / viestintä

Viestintätiimissämme mm. suunnitellaan someprojekteja, otetaan valokuvia, jaetaan käsiohjelmia ja autetaan myyntitiimiä työssään. Viestintätiimi myös tekee asiakastutkimuksia.

Infopiste

Festivaalin sydän on infopiste, jossa on vastaus kaikkeen – tai ainakin tiedämme, kuka tietää jos itse emme! Jos pidät asiakaspalvelutyöstä, olet tilannetajuinen ja ratkaiset mielelläsi asiakkaiden ongelmia, on infopiste paikkasi.

Lähetti / runneri

Festareilla tarvitaan ihmisiä, jotka tuovat ja vievät pyynnöstä tavaroita paikasta a paikkaan b ja pelastavat tilanteita käymällä nopeasti kaupassa. Ajokortti olisi hyvä olla, muttei välttämätön.

Ravintola- ja kahvilatyöntekijät

Festivaalialueella on anniskelupisteitä, kahviloita ja ruokaravintoloita. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, joskin rekrytoinnissa suositaan aikaisemmin ravintoloissa työskenteleviä. Huom! Ravintolatyöntekijät rekrytoidaan omalla lomakkeellaan, jonka löydät täältä.

Järjestyksenvalvojat huolehtivat muun muassa kulunvalvonnasta.

Järjestyksenvalvonta

Järkkärit huolehtivat alueen turvallisuudesta tapahtuman aikana. Järjestyksenvalvontakortti tarvitaan.

Kiinnostuitko jostain tehtävästä? Hae töitä tällä lomakkeella

Ravintola- ja kahvilatehtävistä haetaan omalla lomakkeellaan.

Share