Kuva: Risto Savolainen

Kuva: Krista Järvelä

Kierrätyksestä kohti kestävämpää kokonaisuutta!

Ympäristöasiat on myös meille tärkeitä ja ajankohtaisia. Lajittelemme tapahtumassa syntyvät jätteet sekä organisaation että yhteistyökumppanien toimesta. Teemme ekologisia materiaalihankintoja ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Kierrätämme luovasti! Pyrimme myös vähentämään sähkönkulutustamme.

Ekologisen festivaalin tuottamisen haasteet maaseutuympäristössä – pitkät etäisyydet, julkisen liikenteen vähäisyys – ovat meillä jatkuvan kehitystyön kohteena. Järjestämme työntekijöillemme ympäristökoulutusta ja parannamme sisäistä ja ulkoista tiedotusta aiheesta – tavoitteenamme on ympäristöasioiden yleinen huomioon ottaminen kaikessa toiminnassa!

Myös festivaalivieraille tarjotaan mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön: festareille on lanseerattu pysyvästi kierrätyspiste. Lisäksi tarjoamme alustan kimppakyytien järjestämiseen, tuotamme polkupyöränvuokrauspalvelun ja kannustamme paikallisia ihmisiä kulkemaan kävellen tai pyörällä.

Esteetöntä, turvallista, saavutettavaa

Kehitämme jatkuvasti festivaalialuetta yhteistyössä Kaustisen kunnan kanssa. Miltei kaikki 30 esiintymislavaa ovat esteettömiä ja pyörätuolilla on alueella helppo kulkea. Meillä on käytössämme erilaisia etukortteja mm. vammaiskortti ja Kaiku-kortti. Tavoitteenamme on mahdollisimman esteetön festivaali niin fyysisesti kuin sosiaalisesti.

Ohjelmasuunnittelussa ja palveluissamme huomioimme eri lähtökohdista tulevien ja erilaisilla tarpeilla varustettuja ihmisiä muun muassa korostamalla matalan kynnyksen periaatetta ja festivaalin osallistavaa luonnetta.

Kansanmusiikkijuhlia on on pidetty erittäin turvallisina ja hengeltään kodinomaisina. Meillä ei ole käytännössä juurikaan järjestyshäiriöitä. Kaustiselle on siitäkin syystä hyvä tulla koko perheen voimin.

Kuulemme mielellämme myös palautetta, missä voisimme vielä kehittyä?

Share