Kaustinen kutsuu !

Kaustinen on 4300 asukkaan kunta Keski-Pohjanmaalla. Kaustinen tunnetaan parhaiten musiikistaan, näkyvimpänä lippulaivanaan jo 51. kerran järjestettävät Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Tänäkin vuonna tulee juhlilla olemaan enemmän esiintyjiä kuin kunnassa on asukkaita! Kaustislainen viulunsoitto sai juuri huomattavan tunnustuksen, kun se valittiin saunakulttuurin ohella toiseksi kahdesta suomalaisesta perinneilmiöstä, joita lähdetään valmistelemaan ehdolle Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Kaustislainen alotus kansanmusiikkijuhlilla. Kuva: Risto Savolainen.

Palveluja,  tapahtumia, harrastusmahdollisuuksia

Ihmisen viihtyvyys ja hyvä olo koostuvat heidän itsensä tärkeiksi kokemista asioista. Nämä asiat ovat erilaisia elämänkaaren eri vaiheissa. Kaustisella on kokoonsa nähden hyvin monipuolinen palveluvarustus. Kaustisesta on kehittynyt alueensa palvelukeskus. Kaustisella asioidaan laajasti naapurikunnista ja hyvä sijainti valtatie 13:n ja kantatie 63:n risteyksessä, sekä Nikulan raveissa kävijät, Kansanlääkintäkeskuksen ja muiden jäsenkorjaajien asiakkaat, eri kauppatapahtumissa kävijät ja muut satunnaiset matkailijat mahdollistavat palvelujemme jatkuvan kehittymisen. Meillä on uusi päiväkoti, yläkoulu ja jopa oma elokuvateatteri! Kaustisella on eri järjestöjen toiminta hyvin aktiivista. Harrastusmahdollisuuksia löytyy etenkin kulttuurin ja liikunnan aloilta. Koulutustarjonta on monipuolista aina peruskoulusta avoimen yliopiston arvosanaopetukseen saakka; Musiikkilukio, Raviopisto ja Evankelinen kansanopisto vetävät opiskelijoita ympäri Suomen. Kaustisella on maaseudun rauhaa, turvallisuutta, palveluja, harrastusmahdollisuuksia ja tapahtumien tuomaa ”säpinää” sopivassa suhteessa. Lisää tietoa Kaustisesta löydät kunnan sivuilta www.kaustinen.fi.

Kaustisen kunta perustettiin vuonna 1868. Juhlien avajaispäivänä 9. heinäkuuta vietämme yhteistä festivaalien avaus-, Kaustisen kunnan 150-vuotis- ja Keski-Pohjanmaan maakuntajuhlaa. Kaustisen kunta tarjoaa yleisölle maksuttoman sisäänpääsyn avajaisjuhlaan.

Tervetuloa! Sykkivä soiva Kaustinen odottaa Sinua.

Arto Alpia
kunnanjohtaja

Kaustinen 150 ylpeänä esittää eli Kaustisen kunnan nimikkokonsertit kansanmusiikkijuhlilla:

Hääkuorolla pilke silmäkulmassa. Kuva Risto Savolainen.

Ma 9.7. klo 17.30 Avajaisjuhla, Keskipohjanmaa-areena
Kunnan ja maakunnan puolesta tervetulosanat lausuu kunnanvaltuuston ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Mäkelä, valtiovallan tervehdyksen tuo elinkeinoministeri Mika Lintilä ja juhlapuheen pitää Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet.
Ma 9.7. klo 22.00 Kaustinen 150 -pelimannitanssit, Keskipohjanmaa-areena
Ti 10.7. klo 21.30 Kaustisen Hääkuoro, Iholla-sali
Ke 11.7. klo 17.30 Akkapelimannit, 30-vuotisjuhlakonsertti, Iholla-sali
To 12.7. klo 13.00 Kaustinen tanssii: Ottoset, Keskipohjanmaa-areena
Pe 13.7. klo 19.00 Kaustisen musiikkilukion kansanmusiikkiryhmät, Iholla-sali
La 14.7. klo 19.00 Tallari ja Jesse, levynjulkaisukonsertti, Kaustinen-sali
sekä
Pe 13.7. klo 12.30 alkaen Kaustinen laulaa -yhteislaulutilaisuus, Keskipohjanmaa-areena

Kaustisen kunta näkyy myös festivaalin avajaiskulkueessa sekä omalla nimikkolavallaan, Kaustinen 150 -Massikka-lava Musiikkilukion edustalla!

Kaustinen 150 – Lue lisää:

Mikko Penttilä Kaustisen kavalkadissa 2013.

Festivaaliblogi:

Näyttelijä Mikko Penttilä: Thairyhmän pikku maskotti

Kunnanjohtaja Arto Alpia: ”Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat olotila”

Kansanedustaja Jutta Urpilainen: ”Kaustisen festivaalilla käyminen on perinne jo lapsuudesta”

Tiedotteet:

150-vuotias Kaustisen kunta juhlii koko vuoden
Kansanmusiikkijuhlilla Kaustinen laulaa, soittaa ja tanssii

Ylösalotus-vasthanotto

Kaustisen kunta, Avain Säästöpankki ja P-Iris -hanke toteuttavat festivaaliviikolla ”ylösalotus -vasthanoton” (eng. start-up clinic) festivaalialueen välittömässä läheisyydessä  ”Pelimannin tunnelin” alapäässä (Kaustintie 2, portaikko kohti Pelimanniaukiota). Vasthanotto auki iltapäivisin klo 13-16 festivaaliviikolla tiistaista-perjantaihin (maanantaina 9.7. harkitusti). Päiväkohtaisesti vaihtuvat teemat!

Kaustisen kunnan kehittämiskoordinaattori päivystää ja ottaa vasthan ja on valmis kuulemaan sekä kysymyksiä että vastauksia. Kiinnostaako yrittäminen Kaustisella? Oletko harkinnut yrityksen perustamista/ostamista? Onko sinulla yritysidea, jonka edistämiseen voisit tarvita tukea?

Kaustisen kunta YouTubessa

Yrityselämä

Kunnan palvelut

Vapaa-aika ja harrastukset

Share