Yövaellus su 7.7.2019 klo 20

Yövaelluksella matkaat halki leppeän kesäyön kaustislaisessa luonto- ja kulttuurimaisemassa. Vaelluksen varrella aistit metsäpolun tuoksun, tunnet kallion jykevyyden ja koet ihmisen käsittelemän maiseman. Tulevan festariviikon tunnelmiin eläydyt vaelluksen lomaan ripoteltujen musiikkiesitysten tahdissa. Kesäyön viehkeä luonto jättää kulttuurielämyksistä pitkään mielessä säilyvän muistijäljen. Yövaelluksen kohokohtina ovat Pööskallio, Isokallio, Järvelän riippusilta jokiluontoineen, Huntuksen kallio ja mystinen Pauanne.

Osallistumismaksu 5 €. Tarkemmat lisätiedot löytyy ilmoittautumislomakkeesta täältä. Ilmoittautumiset 5.7. mennessä.

Vaellus järjestetään yhteistyössä Perhonjokilaakson Retkeilijät ry:n kanssa.

Kreetan kierros ma 8.7. klo 14

Kansanmusiikkijuhlat polkaistaan vauhdikkaasti käyntiin Kreetan kierros -juoksutapahtumalla ma 8.7. Lähtö ja maali sijaitsevat Pelimannitorilla. Reitti kulkee, nimensä mukaisesti, kanteleensoittaja Kreeta Haapasalon patsaan ohitse.

Osallistumismaksu 10 €. Ilmoittautumiset 3.7. mennessä. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, eikä heitä tarvitse ilmoittaa ennakkoon.

Tarkemmat lisätiedot löydät ilmoittautumislomakkeesta:
Ilmoittaudu tästä Kreetan kierrokselle

Kreetan kierros järjestetään yhteistyössä Kaustisen Pohjan-Veikkojen kanssa.

Kaustinen käy kylään -konserttisarja

Soitosta ja laulusta on mahdollisuus nauttia myös festivaalialueen ulkopuolella, kun pelimannit ympäri Suomen valloittavat kylän keskustan. Festivaali näkyy ja kuuluu pitkin viikkoa muun muassa Palvelutalo Iltaruskossa, Kraatarilla, kaupoissa ja huoltoasemilla. Kaikkiin Kaustinen käy kylään -sarjan esityksiin on yleisöllä täysin vapaa pääsy!

Aikataulut ilmestyvät Kaustinen käy kylään -kohteiden seinille sekä 2. käsiohjelman painokseen.

Köyhäjoen kyläsoitto ja ulkokaustislaisten tapaaminen

Torstaina on erityinen kyläilypäivä, kun ulkokaustislaiset ja festivaalivieraat toivotetaan tervetulleiksi johonkin Kaustisen kylistä. Tänä vuonna vuoronsa saa Köyhäjoki.

Kyläsoiton ohjelmassa köyhäjokiset panevat parastaan. Mäntymajan näyttämölle nousevat Köyhäjoen pelimannit, Rentukat, Heikki Känsäkangas sekä Sirkka-Leena Känsäkangas, kylän näytelmäpiiri antaa annoksensa ja mm. maineikkaat haitaristit saattavat yllättää. Myös  EL Kaustisen yhdistyksen kuorolla ja mieslauluyhtye Oksetilla on vuoronsa ohjelmassa.
Kaustisen kunnanjohtaja Arto Alpia julkistaa tietenkin myös Vuoden Ulkokaustislaisen!

Ulkokaustislaisten tapaaminen 

Kyläsoitossa koetaan iloisten jälleennäkemisten hetkiä, kun sukulaiset ja kylänmiehet, entiset naapurukset, saman kesän rippikoululaiset, entiset luokkatoverit, työkaverit ja kaikki muutkin ulkokaustislaiset kohtaavat ulkokaustislaisten tapaamisessa Köyhäjoen Mäntymajalla. 

Jos haluat kutsun ja lisätietoa aiheesta, jätä yhteystietosi joko osoitteessa http://bit.ly/ulkokaustislaiset, tai soittamalla Kaustisen kunnan infonumeroon 040 6527 692.

Ulkokaustislaisten tapaamisen järjestää Eläkeläisten Kaustisen yhdistys, Kaustisen seudun oppaat ja Köyhäjoen kyläyhdistys yhteistyössä Kaustinen Folk Music Festivalin kanssa. 

Share