Foto: Risto Savolainen

Foto: Veera Ailunka

Välkommen till Kaustby!

Sommarens lyckligaste dagar vid den äldsta och största folkmusikfestivalen i Norden 13.-19.7.2020.

Kaustby folkmusikfestival lockar årligen tusentals spelmän och dansare – både proffs och amatörer – för att vistas sju dagar i Kaustby, som är känd för sin traditionella musik och sina musiker. Flera framstående inhemska och utländska artister toppar programmet på den 52:a folkmusikfestivalen i Kaustby. Årets tema är rytm, något som når lyssnarna med alla sinnen. Upplevelsen av musik är en kroppslig helhet. På onsdag finns även teckenspråkstolkar på plats på området. För att få med Kaustbys violinspel på Unescos lista över immateriella kulturarv i världen redan år 2021 läggs mycket arbete ner under hela året i Kaustby vid sidan om festivalarrangemangen. Traditionen lever stark även hos de unga.

Än en gång har en imponerande mängd spelmän anmält sig till festivalen. Veckan fylls förutom av musik även av dansworkshopar, jamsessioner, ukulelekurser, skedspelsskolor m.m. Konsta Jylhä-tävlingen ordnas för tionde gången och landskapstemat för festivalen är i år Savolax. Festivalens populära hashtag #kesänonnellisimmatpäivät (sommarens lyckligaste dagar) gör verkligen skäl för sitt namn särskilt under kadriljnatten på torsdag.

P.S. Vi uppdaterar vår svenskspråkiga webbplats så gott vi hinner. Mest information hittar du på finska, men är det något du undrar över, är det bara att kontakta oss!

 

 

Share