Söka till vår showcase-serie 2019!

Showcase-konserterna ordnas beroende på sammansättning på de större scenerna (Mellersta Österbottens arena, Café Mondo, Klubb Kallio, Kaustinen-salen) som har ljudåtergivning och/eller på mindre, intimare konsertställen (Spelmanshuset, Iholla-salen) som saknar ljudåtergivning och är akustiska till sin karaktär (helst inte heller egen apparatur för ljudåtergivning).

De grupper och de soloartister som valts till serien lyfts fram i festivalens marknadsföring (trycksaker, webbplats, festivalveckans presskonferenser). De som har kommit med har möjlighet att be om feedback på sitt festivaluppträdande. Vi bjuder in promotorer från andra evenemang och eventuella utländska delegater till showcase-konserterna. Under festivalen kommer en inspelningsgrupp att spela in material från showcase-gruppens andra spelning och av denna förstklassiga liveinspelning får gruppen använda en del till eget bruk. För showcase-konserterna betalas ingen ersättning, men de utvalda artisterna erbjuds vid behov spelmansinkvartering i gemensamma utrymmen samt måltider under konsertdagarna.

Showcase-ansökningarna ska lämnas in med denna blankett 15.12.2018-15.1.2019. De utvalda artisterna meddelas om valet personligen senast i februari 2019. Till serien väljs tre artister eller grupper. Observera att även folkdansgrupper kan söka till serien.

Ytterligare information om showcase-serien ger programchefen Anne-Mari Hakamäki på adressen anne-mari.hakamaki(at)kaustinen.net.

Vid tekniska problem, ring 040 3582 413.

Kaustbys 52:a folkmusikfestival ordnas den 8-14.7.2019.

Showcase 2018

Väisänen jne.

Väisänen jne. (Foto: Sampo Ukkola)

Maria Reikko & Best Case Scenario Band

Maria Reikko & Best Case Scenario Band (Foto: Susanna Lönnrot)

Trio Törn

– Läs mer om Trio Törn i vårt svenskspråkiga pressmeddelande

Trio Törn (Foto: Sona Hellman)

Share