Kuva: Krista Järvelä

Kuva: Lauri Oino

Kuva: Arto Kuorikoski

Pelimanni-ilmoittautuminen kesälle 2021 avataan 26.1.2021!

 

 

VirtuaaliKaustinen 13.–19.7.2020:

videoita voi lähettää 7.7.2020 saakka

Olemme järjestämässä VirtuaaliKaustista ja nyt arvoisat pelimannit, toivomme teidän osallisuuttanne siihen. Toivoisimme esiintyjäryhmältänne musiikintäyteistä videotervehdystä, jonka voisimme julkaista osana ohjelmaamme. VirtuaaliKaustinen avautuu osoitteeseen www.kaustinen2020.net maanantaina 13.7. klo 10 ja ohjelma lisääntyy sen viikon ajan verkkosivustolla päivittäin aina kello 10.  Sivusto on auki festivaaliviikon jälkeen 31.7.2020 saakka.

Toivoisimme siis, että videoitte oman tai ryhmänne esityksen, joka voi olla yhden kappaleen tai täysipitkän konsertin pituinen tai jotain siltä väliltä. Se saa mielellään sisältää pienen terveisen Kaustisen virtuaalikävijöille sekä tietenkin myös muuta normaalia keikalla jutustelua. Videoita voi tehdä myös useampia, jolloin niitä voidaan sijoitella eri päivien ohjelmaan. Muistakaa liittää hakemukseen suora linkki jokaisesta eri videosta.

HUOM! Videon pitää olla melko uusi ja mielellään tätä varten tehty, vanhoja äänityksiä ei valitettavasti oteta mukaan. Pro Kaustisella on myös oikeus olla julkaisematta videota sivustolla, mikäli sisältö ei ole julkaisukelpoista tai ei täytä festivaaliohjelman yleisiä kriteereitä.

Video voi sisällöltään kuulua joko pelimanniohjelmaan, kansantanssi -osioon tai Lasten Kaustiseen, tai halutessanne voitte tehdä eri videoita vaikka jokaiseen eri osioon. Tämä merkataan ilmoittautumislomakkeessa aina kunkin linkin yhteyteen.

Tässä videointiin liittyviä TÄRKEITÄ huomioita sekä hieman ohjeistusta:

  • Ennen videon julkaisua kannattaa tutustua esimerkiksi teoston sivustoon, jossa kerrotaan musiikin käytöstä videoilla:https://www.teosto.fi/teosto/artikkelit/musiikin-kaytto-youtubessa
  • Ladatkaa video YouTube -alustalle. YouTubeen kirjaudutaan gmail-tilin kautta ja sivustolta löytyy ohjeet videon lisäämiseen.
  • VirtuaaliKaustiseen ilmoittaudutaan tällä lomakkeella
  • Ilmoittautumisaika päättyy 7.7.2020!
  • KAIKILTA videossa esiintyviltä ja muilta oikeudenomistajilta tulee olla lupa videon julkaisuun, Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ei vastaa videoiden sisällöistä tai niihin liittyvistä oikeuksista.
  • Toivomme, että kuvaatte videon vaakatasossa ja vinkkinä halutessanne voitte käyttää ulkoista mikrofonia. Pääasia että olette itse tyytyväisiä videon äänen- ja kuvan laatuun, se riittää myös meille.

Lähettämällä videolinkin osallistutte mukaan VirtuaaliKaustiseen ja olette osa myös tämän ihmeellisen vuoden ohjelmaa! Toivomme kaikkien lähtevän rennolla otteella liikkeelle, olisi mahtavaa saada teitä ja teidän esityksiänne niin paljon mukaan kuin mahdollista: ”pääasia, että soitethan!”

Tehdään VirtuaaliKaustisesta lämminhenkinen ja yhteisöllinen sivusto! Toivottavasti ikävä hieman helpottaa tämän myötä ja muistetaan pitää soittamista, laulamista ja tanssimista käynnissä ja keräännytään kokoon jälleen kesällä 2021!

 

______________________________________________________________________________________________________________

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kivijalka on sen lukuisat pelimanneiksi ilmoittautuvat esiintyjät, joiden ansiosta juhlien tunnelma on ainutlaatuisen monipuolinen ja yllätyksellinen.

Festivaalilla tutut ja tuntemattomat pelimannit, laulajat ja tanssijat kohtaavat joka kesä yhteisen asian äärellä. Juhlilla voi aistia perinteisen musiikin lisäksi pelimannimusiikin ja kansantanssin uusia tuulia, vahvistuvia musiikillisia virtauksia ja eri kulttuurien tai taidemuotojen fuusioita alati monipuolistuvassa kulttuuritarjonnassa.

Kaustiselle saapuu esiintymään vuosi toisensa jälkeen satoja pelimanniryhmiä ja innokkaita harrastajia eri puolilta Suomea ja ulkomailta saakka. Omat konsertit ovat monelle ryhmälle vuoden odotetuin kohta ja niiden lisäksi pelimannit pääsevät nauttimaan maksuttomista soitto-, laulu- ja tanssityöpajoista joka päivä!

Valtaosa Kaustisen tuhansista esiintyjistä saapuu juhlille talkoohengessä ilman rahallista korvausta. Virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaaliranneke sekä alennus majoituksesta ja ruuasta. Festivaalilla voi myös osallistua päivittäin järjestettäviin ilmaisiin soitto-, laulu- ja tanssityöpajoihin joita pitävät alan huippuammattilaiset.

”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”, toteaa viisaasti myös mestarikansanlaulaja Jussi Asu.

Share